Algemeen Overleg Wet maatschappelijke ondersteuning AO Wmo 21 juni 2007

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DMO/WMO-2769876

24 mei 2007

Op 21 juni 2007 van 14.00 uur tot 17.00 uur is momenteel het Algemeen Overleg Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gepland.

Ter voorbereiding op dit overleg zal ik u een brief sturen met daarin de acties die ik heb ondernomen naar aanleiding van het Algemeen Overleg van 18 april jl. en het Voortgezet Algemeen Overleg van 26 april jl. Het betreft hier o.a. het onderzoek naar marktwerking door het ministerie van Economische Zaken, het convenant met de bonden, Actiz en VNG over de werkgelegenheid in de thuiszorg, de nadere afspraken met de VNG over de (eerste ervaringen met) aanbesteding van de hulp bij het huishouden en de PGB-verstrekking alsmede over de afspraken met de IGZ over het toezicht op de kwaliteit van de hulp bij het huishouden.

Uiteraard zal ik u eerder informeren over onderwerpen, waar dat mogelijk is. Zo zal ik u de analyse naar aanleiding van de motie Mosterd (de lijst van gemeenten) medio mei sturen. Over het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) zal ik u medio juni apart informeren.

Een zorgvuldige uitwerking van een aantal andere onderwerpen heeft meer tijd nodig. Over deze onderwerpen zal ik u begin september een uitvoerige tweede voortgangsrapportage sturen. Het betreft hier ondermeer het onderzoek naar de indicatiestelling (mede in relatie tot het aanbestedingsvraagstuk) en de nadere uitwerking van het prestatieveld vrijwilligers- en mantelzorgondersteuning.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mw. dr. J. Bussemaker