Vertrouwensman Bedrijfsleven wint Veilig Ondernemenprijs

Het project Vertrouwensman Bedrijfsleven uit Zuid-Limburg is de winnaar van de Veilig Ondernemenprijs 2007. Dit maakte minister Hirsch Ballin bekend in Ede, tijdens het congres Veilig Ondernemen 2007 Werk in Uitvoering. De winnaars ontvingen uit zijn handen een glassculptuur en een geldbedrag van 20.000 euro.

De jury prees in haar juryrapport de brede inzet van het project, de grote afname van adviezen, de heldere structuur en het innovatieve karakter in de communicatie en de heldere verwoording van het project Vertrouwensman Bedrijfsleven.

Bedrijven worden regelmatig geconfronteerd met vormen van interne en of verborgen criminaliteit, zoals fraude, afpersing en oplichting, waarbij ook de eigen werknemers betrokken kunnen zijn. Om het bedrijfsleven te voorzien van deskundig en vertrouwelijk advies hoe om te gaan met deze problematiek, werd in Zuid-Limburg in 2005 gestart met de Vertrouwensman Bedrijfsleven. In schakelen van de Vertrouwensman is kosteloos. Inmiddels heeft de Vertrouwensman ruim honderd adviesverzoeken behandeld. Het initiatief krijgt landelijke navolging.