Aantal deelnemende financiers aan Groeifaciliteit stijgt

Op 24 mei 2007 zijn twee nieuwe financiers toegetreden tot de regeling Groeifaciliteit: ABN Amro Capital en Rabo Private Equity. De regeling is eind 2006 isgeintroduceerd door het ministerie van Economische Zaken.


De Groeifaciliteit richt zich - via de deelnemende financiers - op MKB-bedrijven die willen groeien of andere bedrijven willen overnemen. De Groeifaciliteit biedt de financier een overheidsgarantie van 50 procent op het geïnvesteerde risicodragend vermogen (=aandelenparticipatie of achtergestelde lening) tot een maximum van vijf miljoen euro per gefinancierde onderneming. Door deze overheidsgarantie zullen banken en participatiemaatschappijen eerder in bedrijven investeren.

De uitvoering van de Groeifaciliteit ligt in handen van SenterNovem; een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Inmiddels hebben de eerste MKB-ondernemingen een financiering met overheidsgarantie verkregen. Het aantal deelnemende financiers staat met de toetreding van ABN Amro Capital en Rabo Private Equity op 14.

Meer informatie en een actuele lijst met deelnemende banken en participatiemaatschappijen staat op www.groeifaciliteit.nl