Openbaarmaking GLB- en GVB-subsidiegegevens 2006

Beschrijving van gegevensverwerking i.v.m. de Wet bescherming persoonsgegevens

Basisgegevens

Naam verwerking Openbaarmaking GLB- en GVB-subsidiegegevens 2006
Meldingsnummer 237819151120000:6704
Verantwoordelijke(n) Minister van LNV, voor deze Directie Juridische Zaken

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) ontvangers van GLB- en GVB-subsidies
Persoonsgegevens
Soort gegevens NAW-gegevens
Verzameldoel De gegevens zijn verzameld t.b.v. de openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2006, ingevolge de beleidsregel en het besluit van 17 april 2007 (Stcrt 2007, 82). De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. De NAW-gegevens zijn bedoeld om ter verantwoording van de uitgaven, de individuele ontvangers van de subsidie te kunnen identificeren.
Soort gegevens Betaaldatum van de subsidie
Verzameldoel De gegevens zijn verzameld t.b.v. de openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2006, ingevolge de beleidsregel en het besluit van 17 april 2007 (Stcrt 2007, 82). De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. De betaaldatum is noodzakelijk om de verschillende subsidie-bedragen van elkaar te kunnen onderscheiden.
Soort gegevens Uitgekeerde, ingehouden bedrag
Verzameldoel De gegevens zijn verzameld t.b.v. de openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2006, ingevolge de beleidsregel en het besluit van 17 april 2007 (Stcrt 2007, 82). De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. Deze gegevens zijn van belang, omdat op deze manier inzicht kan worden verkregen over de hoogte van de door LNV uitbetaalde subsidies.
Soort gegevens Regeling of boekhoudkundige post
Verzameldoel De gegevens zijn verzameld t.b.v. de openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2006, ingevolge de beleidsregel en het besluit van 17 april 2007 (Stcrt 2007, 82). De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. Deze gegevens zijn van belang om inzichtelijk te maken dat de subsidies zijn verleend op grond van verschillende regelingen.
Soort gegevens Betaalorgaan dat de betalingen heeft verricht
Verzameldoel De gegevens zijn verzameld t.b.v. de openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2006, ingevolge de beleidsregel en het besluit van 17 april 2007 (Stcrt 2007, 82). De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. De gegevens zijn van belang om inzichtelijk te maken dat betalingen van subsidies door verschillende LNV-betaalorganen zijn uitgevoerd.
Soort gegevens BRS-nummers
Verzameldoel De gegevens zijn verzameld t.b.v. de openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2006, ingevolge de beleidsregel en het besluit van 17 april 2007 (Stcrt 2007, 82). De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. Deze gegevens zijn bedoeld voor een kleine groep LNV-medewerkers voor zover noodzakelijk voor een goede taakuitoefening.
Bijzondere persoonsgegevens

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • Openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidiegegevens 2006 op grond van artikel 8 Wob, ingevolge de beleidsregel en het besluit van 27 april 2007 (Stcrt 2007, 82). Het is de bedoeling dat de gegevens niet kunnen worden gebruikt voor commerciële doeleinden.
  • Gebruik van BRS-nummers door een kleine groep medewerkers van LNV ten behoeve van een goede taakuitoefening in het kader van beleidsanalyses en individuele zaaksbehandeling.

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • Een ieder die de database raadpleegt op de LNV-website.
  • Medewerkers van LNV voor wie het, voor een goede taakuitoefening in het kader van het maken van beleidsanalyses en individuele zaaksafhandeling, noodzakelijk is om over BRS-nummers te beschikken.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Ja

Bescherming bij doorgifte buiten EU

Verklaard passende bescherming?Nee

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam Minister van LNV, voor deze Directie Juridische Zaken
Postadres Postbus 20401
2500EK DEN HAAG
NEDERLAND