Open dagen Koninklijke Landmacht in Wezep

Defensie opent haar deuren! De landmacht bijt het spits af op zaterdag 2 en 9 juni op de Prinses Margrietkazerne in Wezep. Ieder jaar laten de krijgsmachtdelen tijdens de open dagen aan het publiek zien hoe zij zich inzetten voor wereldwijde vrede en veiligheid. Dit jaar is er speciale aandacht voor nationale veiligheid.

De marine, landmacht en luchtmacht hebben ieder een eigen open dag, maar alle krijgsmachtdelen zijn ook te zien op elkaars open dagen.

Nationale veiligheid

Op 2 en 9 juni laat de Koninklijke Landmacht zien hoe zij samen met civiele instanties bijdraagt aan de veiligheid in Nederland. Toegang tot de Landmachtdagen is gratis en de verwachte 100.000 bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer te reizen.

Scenario

Op de open dagen wordt de samenwerking met civiele organisaties nagebootst met een scenario waarbij een deel van Nederland te maken heeft met watersnood. Bezoekers kunnen hier actief aan deelnemen.

Demonstraties

Het huidige en toekomstige materieel van de landmacht wordt tentoongesteld, zoals de Bushmaster, de Fennek en de Boxer. Demonstraties geven de bezoeker een beeld van het huidige optreden. Ook is er aandacht voor de inzet in Afghanistan. Zo is er een compound nagebouwd waarin zichtbaar is hoe militairen wonen en werken tijdens de missie in Uruzgan.

Radio Uruzgan (3FM) verzorgt live-uitzendingen vanaf de kazerne en voor de kinderen is er een speciaal sport en spel programma. Turner Yuri van Gelder van de Defensie Topsport Selectie geeft een demonstratie.

Bereikbaarheid

De Prinses Margrietkazerne ligt op ongeveer tien minuten lopen vanaf het station Wezep. Ontdek wat de Landmacht doet voor jouw veiligheid!