Werkbezoek Van der Knaap aan Duitsland

Staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap, is op bezoek bij de Duitse defensie-industrie. Het driedaagse werkbezoek staat in het teken van een nadere kennismaking. Ook wordt gesproken over lopende of mogelijk toekomstige projecten. Staatssecretaris Van der Knaap bezoekt achtereenvolgens de Duitse firma’s Daimler-Chrysler in Wörth, Krauss-Maffei-Wegmann in München en Diehl BGT in Uberlingen.

Daimler-Chrysler is onder meer de producent van de Mercedes-Benz terreinwagen die bij de Nederlandse krijgsmacht in gebruik is.

De firma Krauss-Maffei-Wegman produceert de Leopard tank en is samen met het Nederlandse Stork verantwoordelijk voor het Boxer-project, het nieuwe gepantserde wielvoertuig van de Koninklijke Landmacht. Ook produceren zij de Pantserhouwitser 2000 die in Uruzgan in gebruik is en zijn ze medeproducent van de Fennek. Dit lichte verkennings- en bewakingsvoertuig stroomt momenteel in bij de landmacht.

De firma Diehl BGT Defence is een belangrijke leverancier van munitie en producten van de onderstellen van de YPR-pantserrupsvoertuigen.