Open Dagen Koninklijke Luchtmacht in Volkel

Defensie opent haar deuren! De luchtmacht doet dit op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni op de vliegbasis Volkel. Ieder jaar laten de krijgsmachtdelen tijdens de open dagen aan het publiek zien hoe zij zich inzetten voor wereldwijde vrede en veiligheid. Dit jaar is er speciale aandacht voor nationale veiligheid.

De marine, landmacht en luchtmacht hebben ieder een eigen open dag, maar alle krijgsmachtdelen zijn ook te zien op elkaars Open Dagen.

Vliegdemonstraties

Op 15 en 16 juni kunnen de bezoekers van de Open Dagen Koninklijke Luchtmacht op Volkel kennismaken met de taken en middelen van de luchtmacht. Er zijn vliegdemonstratieteams uit diverse landen. Een primeur dit jaar is de komst van de Turkish Stars. Dit team vliegt met NF-5 jachtvliegtuigen waar Nederland, voor de komst van de F-16, ook mee vloog.

F-16 demoteam

Wat de F-16 in zijn mars heeft, laat het eigen F-16 demoteam van de Koninklijke Luchtmacht zien, onder leiding van kapitein vlieger Ralph Aarts.

Verkeers- en gevechtsleiding

Bezoekers kunnen daarnaastin een mobiel verkeers- en gevechtsleidingscentrum op radarschermen zien en horen hoe de Quick Reaction Alert zijn taak uitvoert. Verder staat er een groot aantal vliegtuigen en helikopters opgesteld om te bewonderen.

Werving

De Open Dagen spelen een belangrijke rol bij de voorlichting aan schoolverlaters over hun mogelijkheden voor een baan bij de Koninklijke Luchtmacht. Zij krijgen speciale aandacht van de afdeling personeelsvoorziening van de luchtmacht.

Bereikbaarheid

Vliegbasis Volkel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er rijden speciale bussen vanaf NS-station Oss en het busstation Uden. Voor meer informatie: kijk op www.luchtmacht.nl. Ontdek wat de Luchtmacht doet voor jouw veiligheid!