Financiering heroïnebehandeling

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

VGP-CB-U-2757080

20 juni 2007

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Tweede Kamer heeft mij en de Minister van Justitie verzocht een reactie te geven op de brief van de G27 waarin zij pleiten voor structurele financiering van de heroïnebehandeling na 2007. Per brief van 5 april 2007 heeft de vaste Kamercommissie mij nogmaals verzocht uw kamer een stand van zaken brief toe te zenden inzake medische heroïneverstrekking. Met deze brief zend ik u, mede namens de Minister van Justitie, een korte reactie.

In het door het kabinet opgestelde coalitieakkoord staat vermeld dat de financiering van medicinale verstrekking van heroïne voor de thans participerende steden ook na 2007 zal worden voortgezet (Hoofdstuk 6, punt 7 van de paragraaf Volksgezondheid en zorg).
Dit betekent dat het kabinet voornemens is de financiering van de heroïnebehandeling in alle 18 momenteel deelnemende steden met in totaal 815 plaatsen ook na 2007 te continueren.

Ik zal binnenkort uiteenzetten hoe de financiering van de heroïnebehandeling na 2007 gestalte zal krijgen. Ik zal uw Kamer voor het zomerreces over de uitkomst hiervan informeren.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink