Sergeant-majoor Leunissen terug in Nederland

Het lichaam van de maandag 18 juni bij gevechten rond de Afghaanse plaats Chora omgekomen Jos Leunissen is vanavond om 20.00 op de vliegbasis Eindhoven geland. De kist van de sergeant-majoor werd uit het vliegtuig gedragen door acht collega’s van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel. Erop lagen zijn baret en een tekening van zijn dochter.

De baar passeerde een erehaag van ruim veertig militairen van 13 Infanteriebataljon Luchtmobiel en de Helikopter Instructiegroep van de School Grond Lucht Samenwerking. Achter de kist droeg een militair op een plateau de medailles van sergeant-majoor Leunissen.

Aanwezig bij de aankomst van diens stoffelijk overschot waren onder anderen Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn, Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Peter van Uhm en de commandant van 11 Infanteriebrigade Luchtmobiel brigadegeneraal Marc van Uhm.

Sergeant-majoor Leunissen wordt dinsdag 26 juni in besloten kring en met beperkte militaire eer gecremeerd.

Militairen van de Task Force hebben gistermiddag via een indrukwekkende ramp ceremony aan hun omgekomen kameraad de laatste eer bewezen. Vanaf de ingang van het Role 2 Hospitaal tot aan de airstrip stonden ze over een afstand van driehonderd meter aan weerszijden van de weg opgesteld. Terwijl de kist met het lichaam van sergeant-majoor Jos Leunissen hen passeerde, brachten zij de eregroet.