ICT-dienst Defensie wint prijs voor e-mailopslag

De Defensie Telematica Organisatie sleepte onlangs de Symantec Visionary Award 2007 in de wacht voor een vernieuwende manier van e-mailopslag. De ICT-dienst van Defensie vond een oplossing voor centrale e-mailopslag en het op efficiënte wijze traceren van elektronische post.

De Defensie Telematica Organisatie (DTO) levert ICT-voorzieningen voor alle defensieonderdelen in Nederland, uitzendgebieden, projecten en opdrachten.

De prijs geeft internationale erkenning aan de technologische innovatie en het behaalde resultaat. Een klein team van DTO werkte samen met Symantec vijf maanden aan de invoering van de e-mail opslag. Medewerkers kunnen op deze manier hun e-mail sneller terugvinden. Bovendien is er geen opslagbeperking en is de informatie offline te raadplegen. Internationaal is er veel interesse voor de defensieoplossing. Het is gebruikersvriendelijk, zorgt voor goede beveiliging van e-mail en bespaart veel geld.

Symantec reikt ieder jaar de Visionary Award uit aan organisaties die op innovatieve wijze resultaat behalen door gebruik te maken van Symantec-producten.