Innovatielezing: innovatie stevig koppelen aan maatschappelijke thema's

Minister Van der Hoeven sprak op woensdag 20 juni 2007 tijdens de Innovatielezing van de Universiteit Twente. De minister wil een 'stevige koppeling van innovatie aan maatschappelijke thema's'.

De sleutelgebiedenaanpak wordt doorgezet. 'aarnaast moet er een sterke basis bij bedrijven en kennisinstellingen zijn om bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke thema’s', aldus de minister. Volgens haar zijn dit twee duidelijke lijnen die elkaar niet uitsluiten. 'Innovatieprogramma’s die de concurrentiekracht van bedrijven versterken, kunnen voortkomen uit zowel de maatschappelijke innovatieagenda als uit de sleutelgebiedenaanpak.'

De minister kondigde ook een MKB-innovatieoffensief aan: 'Bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf zijn onmisbaar voor de vertaling van goede ideeën in nieuwe producten en diensten. Een MKB dat innoveert, schudt de gevestigde orde wakker.

In het MKB-innovatieoffensief worden de innovatievouchers onder andere inzetbaar voor een Europees octrooi en voor kennisvragen rond ICT-toepassingen. Bij de WBSO komen maatregelen die gunstig uitpakken voor startende en doorgroeiende bedrijven die werken aan onderzoek en ontwikkeling.