VWS steunt Academie voor Sportkader

Negen sportbonden en NOC*NSF zijn een samenwerkingsverband aangegaan om het opleidingsaanbod voor trainers coaches en scheidsrechters te verbeteren. VWS draagt hier aan bij met 800.000 euro over een periode van drie jaar.

Sport

KNVB, KNZB, KNLTB, KNHB, KNGU, Watersportbond, NeVeBo, KNWU, NHV en NOC*NSF tekenden gisteren de overeenkomst voor de oprichting van deze zogenaamde ‘Academie voor Sportkader’.

De Academie richt zich op het terugdringen van het tekort aan trainers, coaches en scheidsrechters in de sport en op het verbeteren van de kwaliteit van de opleidingen. Het motto van de Academie luidt: ‘Iedere sporter een competente coach en iedere wedstrijd een competente scheidsrechter.’

Aanleiding voor de Academie voor Sportkader is de modernisering die sportopleidingen bij bonden ondergaan. Meer dan vijftig Sportbonden hervormen op dit moment om hun opleidingen om meer gericht op specifieke vaardigheden te kunnen trainen. Door de krachten te bundelen verwachten de bonden effectiever en efficiënter te kunnen werken.