Heemskerk in gesprek met jongeren over veilig internet

Woensdag 27 juni krijgt staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken bezoek van de DigiRaad (15:00-15:30 uur). De DigiRaad is een groep van tien jongeren (tussen de 12 en 18 jaar oud) die de staatssecretaris adviseert over veilig internet.


De jongeren bespreken met staatssecretaris Heemskerk een advies dat ze hem onlangs aanboden. In het advies schrijven de jongeren, dat ze filtering van het internet, op wat voor manier dan ook, niet zien zitten. Daarnaast adviseren ze de overheid de voorlichting over de gevaren van internet op te voeren en te zorgen voor een betere integratie van ICT in het onderwijs. Dit laatste kan volgens de jongeren eenvoudig door bijvoorbeeld bij de lessen aardrijkskunde meer gebruik te maken van Google Earth en meer van dit soort laagdrempelige maatregelen. De staatssecretaris bespreekt naast het advies tevens een aantal actuele kwesties met de jongeren, zoals de recente commotie rond het spel Manhunt II en de mogelijke misleiding van jongeren als het gaat om abonnementen op ringtones.

De DigiRaad is vorig jaar opgericht en is een onderdeel van Digibewust. Digibewust is een samenwerkingsverband tussen Economische Zaken en bedrijfsleven om het veilig gebruik van internet en andere digitale middelen bij mensen te vergroten.

Het gesprek vindt plaats op het Ministerie van Economische Zaken (Bezuidenhoutseweg 30). Geïnteresseerde journalisten kunnen zich aanmelden bij Edwin van Scherrenburg.

Meer informatie:
Edwin van Scherrenburg, persvoorlichter Economische Zaken, telefoon (070) 379 6464, e-mail e.v.vanscherrenburg@minez.nl