Evaluatie Nederlandse inzet internationale missies 2006 en eindevaluatie inzet Baghlan

Hierbij bied ik u, mede namens de minister van Buitenlandse Zaken en de minister voor Ontwikkelingssamenwerking, de periodieke evaluaties van de Nederlandse inzet in 2006 voor EUFOR en diverse Kleine Missies aan.

Ofschoon de evaluatieverplichting voortvloeit uit het Toetsingskader 2001 en derhalve alleen betrekking heeft op missies waaraan een artikel 100 brief ten grondslag ligt, zijn, uit het oogpunt van informatievoorziening, in de evaluatie van de Kleine Missies tevens diverse civiele missies met militaire inbreng opgenomen.

Daarnaast bied ik u hierbij, mede namens de minister van Buitenlandse Zaken en de minister voor Ontwikkelingssamenwerking, de eindevaluatie aan van de inzet van het Nederlandse Provincial Reconstruction Team in Baghlan, Afghanistan, van 5 juli 2004 tot 1 oktober 2006.

De tussentijdse evaluatie van de Nederlandse inzet in Zuid-Afghanistan (Deployement Task Force en Task Force Uruzgan 1) wordt aangehouden met het oog op de besluitvorming deze zomer over de vraag of, en zo ja hoe, Nederland na 1 augustus 2008 zal bijdragen aan ISAF.

DE MINISTER VAN DEFENSIE

E. van Middelkoop