Bekostiging Elektronisch Kinddossier (EKD)

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

PG-CB-U-2.780.196

17 juli 2007

Met uw brief van 19 juni 2007, kenmerk JG-07-31, zond u mij, namens de commissie voor Jeugd en Gezin, een kopie van een brief van de gemeente Boxmeer over de bekostiging van het elektronisch kinddossier in de jeugdgezondheidszorg. U verzocht mij een afschrift van mijn antwoord op deze brief toe te zenden.

Naar aanleiding van uw verzoek doe ik u bijgaand toekomen een afschrift van mijn brief van 25 mei 2007, kenmerk PG/OGZ 2.772.731, aan de Wethouder Jeugd van de gemeente Boxmeer naar de inhoud waarvan ik u kortheidshalve verwijs.

Ik teken hierbij, wellicht ten overvloede, nog aan dat op 4 juni 2007 het kabinet en de VNG overeenstemming hebben bereikt over een gezamenlijke aanpak van maatschappelijke problemen. De afspraken hierover zijn opgenomen in het bestuursakkoord rijk en gemeenten “Samen aan de slag”. In paragraaf 2.2 Jeugd en Gezin is onder andere overeenstemming bereikt over de invoering en de financiering van het elektronisch kinddossier in de jeugdgezondheidszorg (EKD JGZ) en de verwijsindex. In totaliteit is euro 441 miljoen beschikbaar voor de realisering van de Centra voor Jeugd en Gezin. In dit bedrag is een bedrag oplopend tot structureel euro 20 miljoen in 2011 voorzien voor de invoering van het EKD JGZ en Verwijsindex.

Door het bereiken van overeenstemming met de VNG over het bestuursakkoord is mede tegemoet gekomen aan het verzoek om een substantiële verhoging van het bedrag dat de Rijksoverheid ter beschikking stelt voor de invoering van het EKD JGZ en de Verwijsindex.
Gemeenten zijn over het bereikte bestuursakkoord door de VNG geïnformeerd over het bestuursakkoord.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

mr. A. Rouvoet