Nederlandse ondernemers gaan gezamenlijk Servische markt veroveren

Een groep Nederlandse ondernemers uit de sectoren milieubeheer en infrastructuur gaat gezamenlijk proberen om grote projecten op de Servische markt binnen te halen.

Dit doen zij onder de vlag van van 2g@there, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Op maandag 16 juli 2007 hebben het ministerie, de EVD en een cluster van circa veertig bedrijven die actief zijn op het gebied van milieubeheer- en infrastructuur een contract gesloten waarmee zij zich gezamenlijk, voor meerdere jaren inzetten om de Servische markt te veroveren. InfraDelft en Movares zijn de voortrekkers vanuit het bedrijfsleven.

2g@there is gericht op ondernemers die in het buitenland kansen zien, maar voor de realisatie van die kansen moeten samenwerken met collega-ondernemers. Deze ondernemers kunnen aan de hand van 2g@there bij de EVD meerjarige steun krijgen. Het gaat daarbij niet alleen om samenwerkingsvormen tussen ondernemers onderling, maar ook van ondernemers met kennisinstellingen, overheid, universiteiten en andere partijen.