Gebruikersgidsen zorgzwaartepakketten

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DLZ/SFI-2782547

27 juli 2007

Hierbij ontvangt u ter informatie de gebruikersgidsen over de zorgzwaartepakketten in de langdurige zorg. Deze gids is gemaakt voor mensen die zorg met verblijf nodig hebben.

Iedere gebruikersgids gaat in op de zorgzwaartepakketten waar alle cliënten vanaf
1 juli 2007 bij de indicatiestelling mee te maken krijgen. De gids sluit één op één aan op de toelichting van het indicatiebesluit dat iedere cliënt vanaf 1 juli ontvangt. Ook kan de gids mensen helpen bij het bespreekbaar maken van de zorg zodra men in een instelling verblijft. Er zijn op dit moment drie gidsen:

  • Gebruikersgids Verpleging & Verzorging

  • Gebruikersgids Lichamelijke beperking

  • Gebruikersgids Verstandelijke beperking

In samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn deze gidsen tot stand gekomen. Bureau Taal heeft de teksten begrijpelijk gemaakt.

De gebruikersgidsen geven een beschrijving van de verschillende zorgzwaartepakketten en zijn bestemd voor mensen met een indicatie AWBZ-intramuraal. De gebruikersgidsen zijn verzonden naar alle zorgaanbieders, zorgkantoren, indicatiestellers en clientorganisaties. Ter informatie ontvangt u hierbij een exemplaar van iedere gids.

De gidsen zijn zonder kosten te bestellen via postbus 51 en digitaal beschikbaar via www.zorgzwaartebekostiging.nl en www.kiesbeter.nl.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mw. dr. J. Bussemaker