Akkoord over arbeidsvoorwaarden defensiepersoneel

Staatssecretaris Van der Knaap en de vertegenwoordigers van de centrales van overheidspersoneel hebben vandaag hun handtekening gezet onder het arbeidsvoorwaardenakkoord voor het defensiepersoneel. De overeenkomst beslaat de periode 1 maart 2007 tot en met 28 februari 2009.

De salarisverhoging voor defensiemedewerkers per 1 maart 2007 (2,05% voor militairen en 2,85% voor burgerpersoneel) wordt al in augustus uitbetaald met een nabetaling over de salarissen van de maanden maart tot en met juli.

Voor gewezen defensiemedewerkers met een UKW- of wachtgelduitkering geldt een verhoging van de uitkering per 1 maart 2007 van 3,15%. Dit percentage is hoger omdat per 1 maart 2007 eveneens sprake is van een verhoging van de eindejaarsuitkering met 1,1%. Die verhoging wordt direct verwerkt in de uitkering. Actief dienend personeel krijgt deze aan het einde van het jaar of bij tussentijds vertrek uitbetaald. De verhoging voor wachtgelders wordt met terugwerkende kracht in augustus uitbetaald en aan UKW’ers in september.

Overige maatregelen die in het akkoord zijn afgesproken, worden later dit jaar en in de loop van 2008 doorgevoerd.