Bijlage: Rapportage coproducties 2006

ministeries / instellingen

aantal bij RVD aangemelde en in 2006 gerealiseerde coproducties

BZK

1

BuZa

1

BuZa / NCDO

22*

Defensie

1

EZ

2

EZ/Octrooibureau

1

Justitie

23**

LNV

4

OCW

1

SZW

6

V&W

8

VROM

3

VWS

2

totaal

75

*Alle coproducties van BUZa (NCDO) sluiten aan bij het NCDO beleidskader 2003-2006 'Wereldburgerschap voor de Milleniumdoelen'. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft NCDO op basis van dit beleidskader een subsidiebeschikking toegekend voor het uitvoeren van activiteiten voor de periode 2003-2006.

** Alle coproducties zijn tot stand gekomen in een samenwerking tussen Justitie en SBS broadcasting in het kader van de integratiecampagne (de &-campagne).

ministerie

omroep

titel en inhoud

BZK

MTV

Coolpolitics verkiezingsreports

Serie van twaalf tv-programma's van vier minuten die in de weken voor de Tweede-Kamerverkiezingen van november 2006 werden uitgezonden. De reportages laten visies zien van jongeren op Nederland in 2020. Maakte deel uit van de voorlichtingscampagne Tweede Kamerverkiezingen - ingezet om een specifieke doelgroep (17-30 jaar) te bereiken.

BuZa, samen met EZ en LNV

RTL

Nederland in bedrijf

Wekelijks programma (van april tot juni) over economische activiteiten en investeringen van Nederlandse en lokale ondernemers in een ontwikkelingsland.

BuZa / NCDO

RTL4

Aperitivo

Vier uitzendingen rondom Wereldvoedseldag over het 'school feeding initiative' in Ghana: kleinschalige ontwikkelingsprojecten die aansluiten bij de millenniumdoelen en voedselvraagstukken.

BuZa / NCDO

NPS/AT 5

A revolution is not a teaparty

Documentaire en educatieve activiteiten over de decembermoorden in Suriname in 1982 en de gevolgen van deze gebeurtenis voor de huidige politieke en sociale verhoudingen in Suriname. Doel is brede publieksgroepen in Nederland over deze gebeurtenissen te informeren.

BuZa / NCDO

AVRO

Door de ogen van een kunstenaar

Documentaire over de kunstenaar Rick van Iersel die op bezoek gaat bij een kleinschalig project voor kansarme kinderen in Peru. Samen met de kinderen stelt hij een kleurboek samen.

BuZa/ NCDO

Organisatie Hindoe Media (OHM)

Kleurrijk Suriname

Radiodocumentaire over hoe de Surinaamse politiek langs etnische lijnen plaatsvindt. Doel was kennis overdragen voor meningsvorming in Nederland over duurzame ontwikkeling.

BuZa / NCDO

AVRO

African Parks

Zesdelige serie over de sociaal-economische en ecologische situatie in Afrikaanse parken (Sudan, Tsjaad, Ethiopië) aan de hand van verhalen van mensen die er wonen.

BuZa / NCDO

AVRO

African school

Een serie televisieprogramma's van BBC/Open University over het dagelijkse leven van scholieren en hun docenten op een school in Uganda.

BuZa / NCDO

VPRO

Afval = voedsel

Documentaire over de koppeling tussen duurzame ontwikkeling en industriële ontwikkeling. In China bouwt men een modelstad waarvan het bouwmateriaal volledig herbruikbaar is. Het programma heeft aandacht besteed aan onderwerpen die te maken hebben met het millenniumdoel 8 (wat moeten rijke landen doen om de millenniumdoelen te halen: meer hulp geven, meer schulden kwijtschelden en eerlijke afspraken maken over handel.)

BuZa / NCDO

NPS

Red nose in Cuba

Documentaire over de musicale samenwerking tussen de Nederlandse band Rednose Distrikten en Cubaanse muzikanten en over de leefomstandigheden in Cuba (sociaal, economisch, politiek).

BuZa / NCDO

DNO

Blof in Bhutan, the movie

Documentaire over de ontmoeting en musicale samenwerking tussen de Zeeuwse band Blof en lokale musici/ monniken in Buthan. Dit heeft geleid tot het grootste concert tot nu toe gehouden in Bhutan.

BuZa / NCDO

Regio TV

Bouwen aan de wereld

Een serie waarin per aflevering een milleniumdoel centraal stond. Per stad werd een ander initiatief getoond om de kijkers de band tussen hun stad en ontwikkelingslanden te laten ervaren.

BuZa / NCDO

RTV Rijnmond

Expeditie Oeganda

Documentaire over een groep Nederlandse VMBO-leerlingen die kennis maken met leeftijdsgenoten van de lokale technische school in Oeganda. De documentaire laat op een voor jongeren aansprekende manier de moeilijkheden en kansen van ontwikkelingssamenwerking zien.

BuZa / NCDO

SBS6

Hart in ontwikkeling

Een twaalfdelige serie over de betrokkenheid en inspanningen van Nederlanders bij ontwikkelingssamenwerking. Het programma liet kleinschalige projecten en initiatieven zien, maar ook nieuws en achtergronden.

BuZa / NCDO

Llink

In uitvoering

Een serie over jonge mensen die hun ideaal in een ontwikkelingsland willen verwezenlijken. Het programma besteedde niet alleen aandacht aan de beweegredenen en ervaringen van de hoofdpersonen, maar ook aan armoedevraagstukken in de landen waar de Nederlanders hun projecten opzetten. Aandacht voor de relatie tussen particuliere, kleinschalige hulp en bredere ontwikkelingsvraagstukken.

BuZa / NCDO

Llink / Colourful Radio

Noice is my voice

Reportage over de rol van radio en muziek in de sloppenwijken van Nairobi. De documentaire liet de overeenkomsten en verschillen tussen het leven van jongeren in Kenia en hier zien.

BuZa / NCDO

IKON

Paul Rosemuller en…

Paul Rosemuller gaat met prinses Margriet, Patrick Cammeart, Jörgen Raymann, Lornah Kiplagat, Ad Melkert en Yasmine Allas naar diverse landen in Afrika.

BuZa / NCDO

IKON

Seksuele gezondheid en rechten in Bangladesh

Radiodocumentaire over de seksuele gezondheid en rechten in Bangladesh. Documentaire richtte zich op trainingen die aan Bengaalse jongeren worden gegeven over problemen als misbruik, ongewenste zwangerschappen, SOA's.

BuZa / NCDO

Llink

Llink op reis

Achtdelige serie reisprogramma's waarbij in elk bezocht land aandacht wordt besteed aan armoedeproblematiek en aan (particuliere) initiatieven op het gebied van internationale samenwerking. Per land wordt ook een 'Superhero' - een voorbeeldfiguur op het gebied van ontwikkeling van het land - geportretteerd.

BuZa / NCDO

Omroep Brabant

Ready to reality

Een dertiendelige tv-serie over vijf tweekoppige teams van Brabantse jongeren die voor een maand naar een ontwikkelingsland vertrekken: India, Soedan, Kameroen, Zuid-Nigaragua.

BuZa / NCDO

NCRV

Vergeten ouderen

Tweeluik over een 84-jarige Rotterdamse. Het eerste deel gaat over haar leven in Nederland, in het tweede deel gaat ze als vrijwilligster in een opvanghuis voor de allerarmsten in Suriname werken. Het gaat over de positie van ouderen in Suriname gezien door de ogen van een oudere in Nederland.

BuZa / NCDO

MTV

Videotrip naar Brasil

Over hiphopartiesten uit de favela's van Brazilië. Doel was jongeren bewust maken van de situatie van leeftijdsgenoten in de sloppenwijken waarbij hip-hop de verbindende factor is.

BuZa / NCDO

Llink

Warzone

Vierdelige serie over hoe mensen (jongeren) in ontwikkelingslanden omgaan met conflicten in hun omgeving. De afleveringen gingen over: seksualiteit en reproductieve rechten in Pakistan, kinderarbeid bij de productie van cacao in Ivoorkust, de gevolgen van het gebruik van pesticiden in Nicaragua, gezondheidszorg en rebellen in Nepal.

BuZa / NCDO

MTV / TMF / the Box

Wereldstemwijzer

Een spot van ongeveer 20 seconden die twee keer per dag per zender is uitgezonden. In de spot werd aan de hand van voor jongeren concrete situaties aandacht gevraagd voor het belang van Nederlandse politiek voor ontwikkelingslanden.

Defensie

RTL 5

Dutchmill

Achtdelige serie waarin modern militair optreden centraal staat. Per aflevering is aan de hand van twee verschillende scenario's/onderwerpen uitgebeeld hoe de vier verschillende krijgsmachtdelen samenwerken aan de uitvoering van taken van het ministerie. De productie bood de mogelijkheid om veranderingen in de krijgsmacht te laten zien.

EZ

KRO

Energy Survival 2

In een tv-serie van acht afleveringen werd in de vorm van een spelprogramma aandacht besteed aan allerlei aspecten van energie en energiebesparing. Doel was gezinnen met jonge kinderen te motiveren over te gaan tot energiebesparing.

EZ

RTL5 / RTL7

Met grenzeloze ambities / What does it take

In acht afleveringen worden acht ondernemers op de voet gevolgd op hun ondernemerspad naar de VS. Doelstelling van het programma sluit aan bij het EZ-beleid om (internationaal) ondernemerschap te stimuleren.

EZ/octrooibureau

Veronica

Het beste idee van Nederland

Een ontwerpwedstrijd in een reeks afleveringen met als doel bekendheid te verhogen van het gebruik van octrooien en naamsbekendheid te creëren van de nieuwe naam Octrooicentrum Nederland.

Justitie

SBS6

Bavaria city race

Uitzending over deze race in Rotterdam. In de avonduitzending was er ruimte voor gesprekjes met het betrokken publiek waarin het onderwerp van de &-campagne aan de orde kwam in interviews met autocoureurs die ambassadeur waren van de

&-campagne.

Justitie

SBS6

De grote beurt

Twee hoofdpersonen, één blank, de ander gekleurd. De een meldt de ander aan voor metamorfose van zijn auto. In het programma vertellen ze over hun vriendschap, de positieve interactie.

Justitie

SBS6

De grote beurt

Een vrouw meldt haar man aan voor metamorfose auto. Zij vormen samen een gemengd koppel: beide gekleurd maar van verschillende komaf; Indonesicsh en Surinaams. Vertellen in het programma over hun relatie, verschillende komaf en de meerwaarde die dat heeft.

Justitie

SBS6

De grote beurt

De limo van de band Direct wordt onder handen genomen. De bandleden praten over de &-campagne en waarom zij ambassadeur van de &-campagne zijn.

Justitie

SBS6

Gotcha

Humberto Tan is met zijn zakenpartner uitgenodigd om met een stamhoofd uit Maliwi te praten over een kledinglijn. Ter plekke blijkt sprake te zijn van discriminatie. De blanke zakenpartner van Tan wordt onheus bejegend. Het programma ging met name over de positieve interactie tussen Tan en zijn partner. &-campagne komt in gesprekken aan de orde.

Justitie

SBS6

Hart in actie

Een Marokkaans goed geïntegreerd gezin is opgegeven door ziekenhuispersoneel en collega's omdat het dochtertje ernstig ziek is. Ze willen de garage ombouwen tot snoezelkamer waar het meisje tot rust kan komen maar kunnen het financieel niet voor elkaar krijgen. Interactie tussen verschillende culturen zit verweven in het programma.

Justitie

SBS6

Hart van oranje

Eén van de items ging over de mooist versierde straat van Nederland - een straat waar veel mensen van verschillende culturen wonen en samen feest vieren. In de gesprekken werd duidelijk gemaakt hoe voetbal verbroedert.

Justitie

SBS6

Hartenjagers

Een Indonesische alleenstaande vader gaat daten met twee Nederlandse dames die door zijn kinderen zijn gekozen.

Justitie

SBS6

Het blok (extra)

In de reguliere afleveringen van het Blok was het &-logo te zien. In vier afleveringen kwamen de &-campagne en de doelstellingen van deze campagne inhoudelijk ter sprake. In het Blok zaten Sandy en Nancy, twee zusjes die oorspronkelijk uit Ghana komen. Tijdens het blok zelf droegen ze regelmatig shirts met het &-logo en vond interactie plaats tussen de zusjes en de overige bewoners van Het Blok.

Justitie

SBS6

Oranje-journaal

Een reeks Oranje-journaals besteedde aandacht aan positieve interactie tussen culturen tijdens activiteiten die (mede) in het kader van de &-campagne plaatsvonden, zoals het Futsaltoernooi - een zaalvoetbaltoernooi waar bij uitstek veel jongeren van verschillende culturen aanwezig waren. De insteek was om zichtbaar te maken dat je - ook bij sport - beter wordt van de omgang met verschillende culturen.

Justitie

SBS6

Passion for fashion

Een Turkse en een Nederlandse vrouw gaven zich op voor dit programma omdat ze er niet uitkomen met hun kleding. Met verschillende citaten over hun vriendschap en over vriendschap tussen mensen van verschillende culturen.

Justitie

SBS6

Samenwonen

Twee afleveringen waarin steeds een stel van een verschillende culturele achtergrond wil gaan samenwonen. Positieve interactie tussen de hoofdrolspelers onderling en hun sociale omgeving is in beeld gebracht evenals de meerwaarde ervan. Het &-logo komt terug op de T-shirts die de klussers dragen.

Justitie

SBS6

Shownieuws vroeg

12 items over bekende Nederlanders die vertellen over hun gemixte relaties. Daarnaast een serie van acht items over succesvolle allochtonen. Hierbij werd de collega of omgeving geïnterviewd. De overige 14 items belichtten activiteiten in het kader van de &-campagne, zoals de ROC Modeshow. Shownieuws besteedde aandacht aan de interactie tussen culturen tijdens deze activiteiten. De insteek was steeds: je wordt beter van omgang met verschillende mensen uit verschillende culturen.

Justitie

SBS6

Tuinruimers

Een Marokkaanse en een Nederlandse vrouw in Utrecht. De Nederlandse heeft de Marokkaanse aangemeld voor een metamorfose van de tuin. De positieve interactie tussen de buren en de meerwaarde daarvan zijn in beeld gebracht.

Justitie

SBS6

Tuinruimers

Hoofdpersonen waren de Surinaamse Resida en haar familie waaronder een Nederlandse stiefvader en de Marokkaanse vriend van haar zus. Het programma bevatte verschillende interactiemomenten waarbij alle vrienden van allerlei afkomst met een &-shirt in beeld komen en aangeven wat de meerwaarde van hun positieve interactie is. (uitgezonden in juni).

Justitie

SBS6

TV-mediator

17-delige serie. Het programma liet zien hoe conflicten ontstaan, waarom ze escaleren en waarom een mediator nodig is om mensen in staat te stellen hun problemen zelf op te lossen.

Justitie

SBS6

Van rommelzolder tot droomhuis

Jan van Houtum heeft een beroerde tijd achter de rug. Lichtpunt is zijn relatie met Isaira, een Antilliaanse vrouw uit Rotterdam. Dochter Wendy wil na de zware tijd iets terugdoen en zijn slaapkamer een opknapbeurt geven. Het klussen gebeurde door de Antilliaanse vrienden van de Rotterdamse. Daarbij droegen ze het &-logo. In interviews werd gesproken over de toegevoegde waarde van de interculturele relatie tussen Jan en Isaira.

Justitie

SBS6

Piets weerbericht

Weersvoorspelling vanaf een locatie in Nederland - in dit geval tennisvereniging in Den Haag (een van de 1001 goede voorbeelden van de & campagne) waar sprake is van een goede interactie tussen mensen uit verschillende culturen. Piet stelde enkele vragen in het kader van de

&-campagne aan bestuur en leden van de club.

Justitie

SBS6

Werkplek Make-over

Saaie kantoren worden omgetoverd tot moderne werkplekken. De betreffende werkplek was de stichting Kompassie in Den Haag - een autochtone baas wilde haar Turkse medewerkster verrassen. Er werken veel vrijwilligers uit andere culturen en dat gaat goed. Hun positieve interactie en de meerwaarde daarvan zijn in beeld gebracht

Justitie

SBS6

Oranje-journaal

Vooruitblik op een vriendschappelijke thuiswedstrijd van het Nederlands elftal in november. Met onder meer een interview met Khalid Boulahrouz, verdediger in het Nederlands elftal en ambassadeur van de &-campagne voor de sector sport.

Justitie

SBS6

Tuinruimers

Vrouwen van verschillende culturen komen samen in een buurthuis in Almere. Tijdens de aflevering versieren ze het buurthuis (Kerst) en vertellen ze over het onderlinge contact, wat ze samen doen en van elkaar leren.

Justitie

SBS6

Retourtje geluk

Verrassingen voor mensen die voor het programma zijn opgegeven door familie, vrienden en geliefden. In elke aflevering drie verhaallijnen. Een daarvan is de case van Getty (Nederlandse) en Hafid (Marokkaans) - getrouwd, maar door omstandigheden hebben ze niet de bruiloft gehad die ze hadden gepland. Positieve interactie en de meerwaarde daarvan wordt in beeld gebracht.

Justitie

SBS6

De grote beurt

Surinaamse jongen die door collega's wordt aangemeld voor een metamorfose van zijn auto. De mannen vormen een gemengd stel collega's: blank en gekleurd. Ze vertelden over hun werkrelatie, vriendschap, verschillende afkomst - kortom: de onderlinge positieve interactie.

LNV

RTL Nederland

Food & Fit

Tiendelig kook-/lifestyle-programma waarin de kijker aan de weet komt hoe je snel en gemakkelijk gezonde maaltijden bereidt. Ministerie probeert zo biologische landbouw te bevorderen.

LNV

RTL Nederland

Food & Fit (samen met VROM)

Tiendelig kook-/lifestyle programma waarin de kijker aan de weet komt hoe je snel en gemakkelijk gezonde maaltijden bereidt. Ministerie probeert zo biologische landbouw te bevorderen.

LNV

RTL 4

Aperitivo

Inhoud: 3x aandacht voor biologische producten in het middagmagazine. Biologisch eten stond centraal.

LNV

SBS 6

Tuinruimers

Programma met praktische tuintips waarin bestaande tuinen onder handen worden genomen. In het onderwerp 'schikt het' besteedde het programma aandacht aan biologische bloemen. Reden om mee te doen was bevorderen biologische landbouw.

OCW, samen met SZW, LNV, en Justitie

NPS

See yourself

Real-life docuserie. Jongeren zetten zichzelf neer: iedere aflevering bestond uit drie items waarin een aantal scholieren het voortouw nam en eigen onderwerpen belichtte, zoals: hun opleiding, hun stage, hun werk, of een voor hen belangrijk onderwerp. Doel was inzicht geven in de wereld van de (V)MBO-er en de bekendheid van het beroepsonderwijs in Nederland vergroten.

SZW

SLAM FM

SLAM FM Leerbanen

Met een samenwerking met SLAM FM, FNV-Jong en Taskforce werden jongeren op een bijzondere manier benaderd voor een actie waarbij jongeren met een bus naar werkgevers werden gebracht voor een matchingsgesprek.

SZW, samen met OCW

RVU

Switch/werken aan zee

Tien afleveringen waarbinnen acht mensen door een coach werden aangezet tot het nemen van initiatieven, het volbrengen van opdrachten en gevolgd in wat zij tegenkomen op de weg naar hun persoonlijke einddoel. Doel was mensen ertoe aanzetten hun competenties en mogelijkheden in het arbeidsproces onder de loep te nemen en hen te stimuleren tot het nemen van initiatief. Uiteindelijke doel is het verhogen van het opleidingsniveau van inwoners van Nederland.

SZW

RVU-Educatieve omroep

Werk zat

In de serie worden werkzoekenden met diverse achtergronden gevolgd bij het zoeken naar werk. Een jobcoach staat hen hierin bij.

SZW

AVRO

Zet ze aan het werk

Serie die zich toespitste op leerbanen - voorlichting over de mogelijkheid om leren en werken te combineren voor werkgevers en voor jongeren, en voorbeelden van succesvolle samenwerking met ROC, CWI, werkgevers en jongeren. Sloot aan bij de opdracht aan de Taskforce jeugdwerkloosheid om 40.000 extra jeugdbanen te realiseren en een bijdrage te leveren aan het voorkomen/terugdringen van voortijdig schoolverlaten.

Coproductie is niet doorgegaan: ministerie heeft geen overeenstemming bereikt met omroep over uitzendtijdstip.

SZW

RTL

Help, ik krijg een baan

Tiendelige serie waarin jongeren hun werkloze vrienden proberen te helpen aan een baan. Sloot aan bij de opdracht aan de Taskforce jeugdwerkloosheid om 40.000 extra jeugdbanen te realiseren en een bijdrage te leveren aan het voorkomen/terugdringen van voortijdig schoolverlaten.

SZW

AVRO

AVRO's Arbeidsvitaminen 60 jaar

Het jubileumjaar van Arbeidsvitaminen werd gewijd aan jeugdwerkgelegenheid. Thema sloot aan bij opdracht aan de Taskforce jeugdwerkloosheid.

Coproductie is niet doorgegaan: geen overeenstemming over inhoudelijke betrokkenheid ministerie.

VenW

Jetix

Auto's

Programma gericht op de volgende aspecten: kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers, kinderen maken veel gebruik van de fiets, kinderen en verkeersregels, kinderen, verkeer en school.

VenW

RTV Noord-Holland en Omroep MAX

Achter de dijken

In 13 afleveringen waren aansprekende voorbeelden te zien van hoe de samenleving kan bijdragen aan schoon en natuurlijk water als bron van ontspanning, genot, rust, verfrissing en verkoeling. Cor Bakker, pianist, gaat op zoek naar muziekculturen in Noord-Holland. Hij bezoekt per boot met zijn vleugel bekende en onbekende mensen en praat over water en muziek.

VenW, samen met Senter / novem

RTL 7

Het nieuwe rijden/gek op wielen

Binnen het bestaande programma Gek op wielen werd in vijf items van elk vier minuten ingegaan op het onderwerp Het nieuwe rijden. Per item werd een onderdeel van het nieuwe rijden uitgebeeld en toegelicht.

VenW

SBS6

Nationaal verkeersexamen

Vier bekende Nederlanders deden in de live-uitzending theorie-examen. Wie slaagde, stapte direct in de auto voor het praktijkexamen. In de studio waren diverse beroepsgroepen aanwezig die ook aan het theorie-examen meedoen. De kijkers thuis konden dat ook.

VenW, samen met BZK

Jetix

Nationale Kids TV

De programma's (13 weken lang) richtten zich op bewustwording rond maatschappelijke thema's (ontwikkelingshulp, normen en waarden), bijzondere aandacht voor kinderen in het verkeer, school, ict-bevordering, techniek. Per aflevering werd een school in het land bezocht.

VenW

Jetix

Nationale Kids TV 2

Op een voor kinderen leuke, interactieve en leerzame manier besteedde het programma aandacht aan het verkeer. Voorbeelden van onderwerpen: vrachtwagens, de voorrangsregels, verkeersborden, gordels, fietsverlichting. Sloot aan bij de communicatiestrategie 'daar kun je mee thuiskomen'.

VenW

NCRV

Rondje Delta (samen met LNV)

Serie van 8 programma's gepresenteerd vanaf een traditioneel zeilschip varend over de Deltawateren. Aandacht voor unieke flora en fauna, schaduwwerken van de Deltawerken - de onbalans van de waterkwaliteit en het verdwijnen van natuurwaarden. Sloot aan bij het programma Deltawateren van het ministerie.

VenW

RTL 7 (HMG)

Nederland onderweg

Serie over achtergronden van bouw en onderhoud aan snelwegen, spoor- en waterwegen, van techniek langs de snelweg (informatiesystemen). Het hoe en waarom van veiligheidsmaatregelen. Hoe gaan we om met onze leefomgeving in relatie tot infrastructuur. Sluit aan bij de communicatiestrategie 'Van A naar Beter': Onwetendheid en onbegrip voor talloze zaken m.b.t. verkeer en vervoer.

VROM

AVRO

De Gouden Pyramide

De Gouden Pyramide is een rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. De productie was een serie portretten van vijf genomineerde opdrachtgevers en hun projecten. Het stimuleren van goed opdrachtgeverschap vormt een belangrijke pijler van het rijksarchitectuurbeleid.

VROM

AVRO

De Rijksbouwmeester

Serie van acht afleveringen over de geschiedenis van de Rijksbouwmeester n.a.v. het 200-jarig bestaan van deze functie.

VROM

NCRV en Limburg1

Waterwegen in Limburg

De tv-serie gaat over industrie, landschappen, natuur, cultuur, mensen, water, land- en bosbouw, toerisme en recreatie in Limburg. Doel is mensen bewust te maken van water en hun omgeving. De Maas is deel van de ruimtelijke hoofdstructuur en met name in Limburg is er veel gedaan op het gebied van water.

VWS

RTV Rijnmond, Limburg 1, Omroep Friesland

Liefs uit

In vijf documentaires zijn vijf vooruitstrevende verpleeghuizen getoond. Het project beoogde een aantal positieve ontwikkelingen in de ouderenzorg genuanceerd en realistisch over het voetlicht te brengen. De documentaires waren het startpunt voor regionale debatten over de ouderenzorg.

VWS

MAX

Sneller beter

Tv-programma over de resultaten van het VWS-beleidsprogramma Sneller Beter. Voorafgaand items in Max en Catherine.

12 juni 2007

Overzicht van de bij de RVD aangemelde en in 2006 gerealiseerde coproducties tussen overheid en omroep in 2006 10