Advies Gezondheidsraad 'nacontrole in de oncologie'

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

CZ-TSZ-2785338

21 augustus 2007

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft mij gevraagd om verslag te doen van het overleg met de beroepsgroepen aangaande het advies van de Gezondheidsraad over “Nacontrole in de oncologie”.

Uiteraard heeft de Gezondheidsraad het advies al bij het uitbrengen ervan, direct onder de aandacht van relevante partijen gebracht. Het Nationaal Programma Kankerbestrijding (NPK) is een forum dat bij de nadere uitwerking dergelijke adviezen een belangrijke faciliterende rol kan spelen. Het NPK is een samenwerkingsovereenkomst ter verbetering van de bestrijding van kanker door meer en gerichte samenhang en samenwerking tussen en met alle bij de kankerbestrijding betrokken professionals, instellingen en andere organisaties. Het NPK, dat door mijn ministerie wordt gefaciliteerd, is een meerjarig programma dat loopt van 2005 t/m 2010. Meer informatie over het NPK is te vinden op de nieuwe NPK-website (http://www.npknet.nl).

Het advies is in juni geagendeerd ter bespreking in de stuurgroep van het NPK.
Daarbij is afgesproken dat het advies vervolgens in twee NPK-werkgroepen wordt meegenomen, te weten de werkgroepen Kankerzorg en Psychosociale (na)zorg. In de betrokken werkgroepen participeren onder andere de vertegenwoordigers van de beroepsgroepen. Deze werkgroepen zullen de uitvoeringsstatus van het advies monitoren.
Het advies is tevens breed verspreid onder de stuurgroepleden en hun achterbannen en staat ook op de eerdergenoemde website van het NPK en van de Gezondheidsraad (http://www.gr.nl).

Het advies van de Gezondheidsraad wordt op deze wijze zeer doelgericht opgepakt.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink