Burgemeester Job Cohen op Curaçao

De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, is na zijn werkbezoek aan Sint Maarten op woensdagmiddag op Curaçao aangekomen. Het werkbezoek is het kader van het internationale beleid van Amsterdam, waarbij Amsterdam een samenwerking aangaat met de herkomstlanden van Amsterdammers en de kennis en expertise van het gemeentelijke apparaat ter beschikking stelt aan deze landen.

Ook het werkbezoek aan Curaçao is bedoeld om de samenwerking te formaliseren en uit te breiden door het tekenen van samenwerkingsovereenkomsten. De uitbreiding heeft o.a. betrekking op gebieden als samenwerking tussen de bevolkingsregisters, de gezondheidszorg, onderwijs, archeologie, archieven, stagemogelijkheden en het integriteitbeleid.

Amsterdam heeft al enkele projecten lopen op Curaçao. Dat geldt bij voorbeeld voor de archeologische samenwerking tussen Amsterdam en het Nationaal Archeologisch en Antropolisch Museum - NAAM. Al enige tijd loopt ook het project "Kennis voor Curaçao", waarbij Antilliaanse jongeren uit Amsterdam en Rotterdam de mogelijkheid hebben om stages op Curaçao te volgen.