Voorman Veteranendag zwaait af met ereteken

Jonkheer mr. Aarnout A. Loudon kreeg woensdag 29 augustus het Ereteken voor Verdienste in goud uitgereikt door staatssecretaris Cees van der Knaap. Loudon ontving de onderscheiding in Hilversum bij zijn afscheid als voorzitter van het Comité Nederlandse Veteranendag.

Loudon organiseerde de eerste landelijke veteranendag in de Nederlandse geschiedenis, op 29 juni 2005. De landelijke veteranendag is onder zijn leiding in 2006 en 2007 uitgegroeid tot een succesvol evenement met een groots defilé, wat in Den Haag jaarlijks ongeveer 35.000 bezoekers trekt. In een toespraak prees Van der Knaap de oud-voorzitter voor zijn inspanningen voor maatschappelijke erkenning en waardering voor de grote groep van circa 150.000 veteranen die Nederland telt.

De nieuwe voorzitter van het Comité Nederlandse Veteranendag is mr. Boele Staal. In 2006 was Staal vooral bekend als voorzitter van een commissie die ongewenst gedrag bij Defensie onderzocht. Zijn aanbevelingen leidden tot een gedetailleerd pakket maatregelen ter verbetering van de situatie.