Benoeming permanent vertegenwoordiger bij de FAO

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Verhagen van Buitenlandse Zaken mee ingestemd om mevrouw A.M.A van Ardenne - van der Hoeven voor te dragen voor benoeming tot permanent vertegenwoordiger bij de FAO (Food and Agriculture Organisation). De FAO is de VN-organisatie voor voedsel en landbouw en is gevestigd in Rome. Tevens wordt zij permanent vertegenwoordiger bij de WFP (World Food Programme) en de IFAD (International Fund for Agricultural Development), eveneens gevestigd in Rome.

Agnes van Ardenne (57) was staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking van 2002 tot 2003 en minister voor Ontwikkelingssamenwerking van 2003 tot 2007. Van 1994 tot 2002 was zij lid van de Tweede Kamer en woordvoerder namens het CDA op onder meer de terreinen Landbouw en Buitenlandse Zaken.

Mevrouw van Ardenne was onder meer vice-voorzitter van de ontwikkelingsorganisatie CEBEMO (nu opgegaan in Cordaid) en secretaris van UNICEF Nederland.