Globalisering dwingt tot profilering: eerste bijeenkomst Trade Poort

Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) en het bedrijfsleven willen samen laten zien dat Nederland een open en internationaal opererend land is in een globaliserende wereld.

Globalisering dwingt tot profilering: het maken van duidelijke keuzes om daarmee kansen in de internationale handel te verzilveren. Daarom start Trade Poort, hét ontmoetingspunt voor vertegenwoordigers van industrie, politiek en beleidsmakers op het gebied van internationale handel.

Staatssecretaris Heemskerk en het Nederlands Centrum van Handelsbevordering (NCH) organiseren op woensdag 3 oktober de eerste bijeenkomst van Trade Poort. Onder leiding van Heemskerk zullen de aanwezigen discussiëren over kansen en mogelijkheden voor Nederland in de handel met het buitenland.

Journalisten zijn van harte uitgenodigd bij Trade Poort aanwezig te zijn.

Bedrijfsleven, politiek en beleidsmakers zullen elkaar in Trade Poort regelmatig ontmoeten om van gedachten te wisselen over de positie van buitenlandse handel in Nederland. De bijeenkomst op 3 oktober legt het accent op handel met het buitenland en het MKB. De bijeenkomst gaat in op de kansen en mogelijkheden die MKB-ondernemingen hierbij hebben. Ook komt aan de orde hoe politiek en bedrijfsleven de kleinere ondernemers hierbij kunnen helpen.

Bij de eerste bijeenkomst van Trade Poort zijn naast staatssecretaris Heemskerk, leden van de Tweede Kamer, internationale ondernemers, vertegenwoordigers van handelsbevorderende organisaties en leden van de Dutch Tradeboard (DTB) aanwezig.

Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten , Den Haag
Tijdstip: 17.45-18.30 uur

Meer informatie en aanmelding:
Ruud Stevens, persvoorlichter ministerie van Economische Zaken, 070-379 72 56/06-461 52 406, r.p.stevens@minez.nl