Beter Beschermd: een uitnodiging

Hoe staan de verbeterplannen van Beter Beschermd er voor? Op 26 november vindt de Bijeenkomst Beter Beschermd plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de verschillende projecten van Beter Beschermd hun resultaten. Met aandacht voor de gevolgen van de nieuwe ontwikkelingen op organisaties in de jeugdsector.

Op de bijeenkomst komen vragen aan de orde als:

  • Hoe ziet de nieuwe wijze van samenwerken in de jeugdbeschermingsketen eruit? Hoe kan mijn organisatie zich voorbereiden op de implementatie hiervan?
  • Hoe zal deze nieuwe wijze van samenwerken met behulp van ICT en informatievoorziening worden ondersteund? Zal ons huidige informatiesysteem gewijzigd moeten worden? Hoe zit het met de privacy van cliënten?
  • Hoever staat het precies met de invoering van het Deltaplan Gezinsvoogdij? En hoe verloopt de ontwikkeling van de nieuwe werkwijze voor voogdij?

Minister Rouvoet zal de bijeenkomst afsluiten.

Beter Beschermd

Het programma Beter Beschermd werkt aan een efficiënte en effectieve jeugdbescherming. Dat gebeurt in vier projecten:

  • de samenwerking tussen de organisaties in de jeugdbeschermingsketen
  • het informatiemanagement
  • verbetering van de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen
  • verbetering van de kinderbeschermingswetgeving

Voor wie?

Deze bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor het management en de medewerkers van de uitvoeringsorganisaties in de jeugdbescherming, voor beleidsambtenaren en voor kinderrechters.

U kunt zich uiterlijk tot en met 19 november aanmelden door te emailen. Vermeld hierbij uw naam, organisatie, telefoonnummer en emailadres. Deelname is kosteloos.

Zie de uitnodiging voor het dagprogramma.