Marine voor het eerst op oriëntatiedagen in Breda

Voor het eerst is tijdens de jaarlijkse Oriëntatiedagen op het Kasteel van Breda ook de Koninklijke Marine present. Naast wervingsvoorlichters zijn er 2 en 3 november medewerkers en adelborsten van het Koninklijk Instituut Marine aanwezig om bezoekers voor te lichten. De dagen heten voortaan dan ook de NLDA Oriëntatiedagen.

Naar schatting 1500 scholieren en studenten brengen op vrijdag en zaterdag een bezoek aan Oriëntatiedagen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Op het terrein van het Kasteel van Breda worden 25 informatiepunten ingericht waar bezoekers zich kunnen oriënteren op een studie aan de NLDA en een officiersfunctie bij de landmacht, luchtmacht, marechaussee en marine. Er zijn onder meer gevechtssimulaties, sportdemonstraties en mini-colleges. Cadetten en instructeurs verzorgen demonstraties exercitie, wapenlessen, militaire zelfverdediging en abseilen. Bezoekers mogen zelf aan een aantal demonstraties meedoen. Ook is er een wapententoonstelling.

Tijdens de NLDA Oriëntatiedagen maken de kandidaten uitgebreid kennis met zowel de militaire opleiding en vorming aan de NLDA als met de wetenschappelijke studie aan de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) in Breda en Den Helder.

De NLDA Oriëntatiedagen zijn bedoeld voor Havisten en VWO-ers die in hun laatste twee schooljaren zitten en voor studenten die een wetenschappelijke of HBO-opleiding hebben gevolgd. Deelnemers dienen zich vooraf op te geven via de website www.nlda.nl.