Benoemingen ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Met ingang van 5 november 2007 is drs. R.J.T. van Lint benoemd tot waarnemend directeur van de Algemene Inspectie Dienst. Hij volgt mw. ir. A.M. Burger op die m.i.v. 5 november 2007 is benoemd als Directeur-Generaal van LNV. Rob van Lint (49) is sinds 1 februari 2000 werkzaam bij het ministerie van LNV waar hij diverse directeursfuncties heeft bekleed, waaronder plaatsvervangend directeur Landbouw, directeur Visserij en directeur Plantenziektenkundige Dienst.

Met ingang van 5 november 2007 is mr.ing.H.A. Harmsma benoemd tot waarnemend directeur van de Plantenziektenkundige dienst. Harmen Harmsma (47) is sinds 1 september 1982 werkzaam bij het ministerie van LNV waar hij diverse management functies heeft bekleed, waaronder die van plaatsvervangend directeur Laser en laatstelijk die van plaatsvervangend directeur van de Plantenziektenkundige Dienst.

Met ingang van 1 november 2007 is mr.J.P. de Jong benoemd tot directeur voor het programmabureau voor de fusie van de Algemene Inspectiedienst, de Plantenziektekundige Dienst en de Voedsel en Waren Autoriteit. Jan de Jong (46) is sinds 1 februari 2005 werkzaam als plaatsvervangend directeur Juridische Zaken. Daarvoor was hij tot 2002 werkzaam in diverse beleids- en leidinggevende functies bij het ministerie van Defensie op het gebied van het arbeidsvoorwaarden-, personeels- en organisatiebeleid. Van 2002 tot 2005 was hij verantwoordelijke voor de oprichting van de Militaire luchtvaartautoriteit, een organisatie die voortkomt uit de samenvoeging van diverse organisatieonderdelen die vanuit de luchtmacht, marine en landmacht belast waren met het toezicht op de militaire luchtvaart.

Mw.mr.N.Th. van Schelven wordt vanaf 1 november 2007 belast met de waarneming van de functie van plaatsvervangend directeur Juridische Zaken. Nanette van Schelven (42) is sinds 15 juli 2002 lid van het managementteam van de Directie Juridische zaken. Daarvoor was zij raadsadviseur bij het ministerie van Justitie.