Defensie kiest vrijwilliger van het jaar

De man van de stickeractie en het witte anjer-initiatief, Fred Janssen, is vandaag verkozen tot Defensievrijwilliger van het jaar. De reserve-kapitein van de landmacht nam zijn prijs in ontvangst uit handen van de staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap.

De uitreiking gebeurde in het kader van de jaarlijkse Make A Difference Day, waarop vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.

Janssen ontving de titel omdat hij als voormalig beroepsmilitair, actief reservist én Libanon-veteraan een grote betrokkenheid toont bij het werk van de militairen. In 2007 nam hij onder meer initiatieven tot steunbetuigingen aan de militairen en veteranen. Bijvoorbeeld met de stickeractie ‘Ik steun onze Nederlandse troepen’ en de ‘witte anjeractie’ tijdens de Nationale Veteranendag.

Met de prijs, die bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag, wil Defensie het belang van vrijwilligerswerk breed uitdragen en een vrijwilliger of groep vrijwilligers uitgebreid in het zonnetje te zetten. De staatssecretaris van Defensie baseert zich bij de keuze voor de vrijwilliger van het jaar op de voordracht van een adviescommissie. Tijdens de uitreiking werd bekend dat voormalig Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, luitenant-generaal b.d. Cees de Veer, voorzitter wordt van deze commissie.