Heemskerk geeft computerles aan senioren

In het kader van de 'Make a Difference Day' gaf staatssecretaris Heemskerk vrijdag 2 november 2007 computerles aan senioren in multimediacentrum De Post in Den Haag.

Staatssecretaris Heemskerk kreeg in het centrum uitleg van Leo van Niel en Hans Moot van De Post. Zij legden Heemskerk uit hoe zij proberen mensen uit de buurt digitaal bewust te maken. Want steeds meer senioren maken gebruik van internet. Maar liefst dertig procent van deze groep geeft aan minimaal één keer per week online te zijn.

Na de uitleg nam Heemskerk het stokje om de mensen uit de buurt een computerles te geven. De les liep uiteen van uitleg geven over algemene computervaardigheden zoals het gebruik van internet en zoeken met Google. Ook kreeg Heemskerk vragen over zijn ICT-beleid en hoe hij probeert de Digitale Kloof te dichten. Zo is er de Digibewustcampagne van EZ en het bedrijfsleven die gebruikers wijst op de mogelijkheden én gevaren van online diensten. In 2008 richt de campagne zich speciaal op senioren.

Make a difference day is de landelijke vrijwilligersdag. Minister Van der Hoeven helpt zaterdag 3 november 2007 in een verzorgingshuis in Maastricht.