Mutaties ambtelijke top ministerie van Financiën

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van de minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Bos van Financiën om de huidige thesaurier-generaal, mevrouw Van Geest, met ingang van 1 januari 2008 te benoemen tot directeur-generaal Rijksbegroting bij het ministerie van Financiën en de heer Gerritse, secretaris-generaal, per 1 januari 2008, tevens te belasten met de taken van de thesaurier-generaal. Daarmee wordt de ambtelijke top van het ministerie van Financiën doelmatiger ingericht. De vacature van directeur-generaal Rijksbegroting is ontstaan door het vertrek van de heer De Jong.

Laura van Geest (45) is na een studie Algemene Economie en Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in 1990 gaan werken bij het ministerie van Financiën. Eerst bij de directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen, waar zij zich onder meer heeft beziggehouden met de totstandkoming van de EMU. Daarna is ze 2,5 jaar als adviseur werkzaam geweest bij het Nederlands kiesgroepkantoor van het IMF in Washington. Vanaf haar terugkeer naar Den Haag in 1998 heeft ze tot haar benoeming tot thesaurier-generaal gewerkt bij de directie Algemene Financiële en Economische Politiek.

Ronald Gerritse (55) is sinds maart 2003 secretaris-generaal bij Financiën. Na een studie economie aan de Vrije Universiteit is hij in 1982 gepromoveerd op een studie naar de conjunctuurgolven in planeconomieën. Van 1990 tot 1996 was hij algemeen-secretaris van de Sociaal-Economische Raad. In 1996 werd hij secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot de benoeming in zijn huidige functie.