VMBO-leerlinge op stap met minister Verburg

De 15-jarige Neda El-Messaoudi loopt twee dagen mee met minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), op 15 en 21 november. De 3VMBO-leerlinge heeft zich 10 september opgegeven voor de ministage tijdens het jongerendebat 'Jong Nederland Spreekt'. Dit debat over maatschappelijke stages was georganiseerd door het Jeugdkabinet en de Maatschappelijke Coalitie.

Twee dagen meelopen met minister Verburg vond Neda spannender dan een stageplek bij een huisarts of een kinderderdagverblijf. "Je weet wel zo'n beetje wat daar gebeurt. Maar niet wat een minister doet", motiveerde Neda haar keus om stage te lopen bij een minister.

Eerste stagedag

De eerste stagedag woonde Neda de eerste vergadering van het Comité van Toezicht over het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP2) bij. Daarna brachten Neda en minister Verburg een werkbezoek aan een supermarktorganisatie. Zij kregen een rondleiding in een supermarkt en spraken daar over diverse onderwerpen. De dag werd afgesloten in de Paleiskerk met het symposium over de toekomst van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid. Neda kon de gesprekken redelijk volgen, want tijdens de autoritten van en naar de afspraken legde minister Verburg een en ander uit.

Landelijk startschot

De eerste stagedag van Neda bij minister Verburg viel samen met het landelijke startschot voor de maatschappelijke stage. Minister-president Balkenende en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt deden donderdag 15 november de aftrap van de maatschappelijke stage tijdens de Dag van Respect. Onder het motto 'Samen Leven Kun Je Leren' gaf staatssecretaris Van Bijsterveldt op de Rotterdamse scholengemeenschap Melanchton tekst en uitleg over de maatschappelijke stage aan scholieren, scholen en aanbieders van maatschappelijke stageplaatsen.

De 15-jarige Neda El-Messaoudi loopt twee dagen mee met minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), op 15 en 21 november 2007.