Convenant Overgewicht: jaarverslag 2007 en Tussentijdse evaluatie (S&P)

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

VGP/VV 2816715

3 december 2007

Hierbij bied ik u twee documenten aan ter informatie.

Het betreft het Jaarverslag 2007 van het Convenant Overgewicht en de Tussentijdse evaluatie van het Convenant Overgewicht, door Schuttelaar & Partners. Beide rapporten zijn
Tijdens de Nationale Balans Top op 6 november jl. gepresenteerd door de voorzitter van het convenant Overgewicht, Paul Rosenmöller.

Het evaluatieonderzoek uitgevoerd door bureau Schuttelaar & Partners (in opdracht van de convenant partners) toont aan dat de activiteiten gericht op de preventie van overgewicht te versnipperd zijn en onvoldoende verankerd zijn in onder andere het bedrijfs- of schoolbeleid.

In het jaarverslag 2007 worden de prioriteiten voor 2008 benoemd die de partners gezamenlijk gaan oppakken. Het pakket extra maatregelen is nodig omdat het aantal overgewichtige mensen blijft stijgen, ondanks de vele aandacht en acties rond dit onderwerp in de afgelopen jaren. De voorgestelde maatregelen moeten de samenhang en continuïteit van de preventiemaatregelen vergroten.

Over de uitkomsten van dit traject en de inzet vanuit VWS en OCW zal ik u informeren met de beleidsbrief overgewicht (medio 2008).

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink