William Schrikker Stichting Pleegzorg

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DJB-CB-U-2817981

7 december 2007

Bij brief van 29 november 2007, kenmerk 07-JG-015, heeft de algemene commissie voor Jeugd en Gezin gevraagd welke oplossingsrichting door mij wordt geboden in het licht van de resultaten van het overleg dat op 27 november jl. heeft plaatsgevonden tussen het IPO en de William Schrikker Groep (WSG).

Tijdens de behandeling van de begroting van het Programmaministerie voor Jeugd en Gezin op 20 november jl. heb ik met uw Kamer over de WSG gesproken. Het is de verantwoordelijkheid van provincies erop toe zien dat de zorgaanbieders de geïndiceerde zorg ook daadwerkelijk leveren. Dit geldt ook voor de kinderen die bij pleeggezinnen van de WSG zijn ondergebracht. Naar aanleiding van de motie over 113 pleegkinderen van de WSG die nog vóór de kerstdagen hun pleeggezin dreigden te moeten verlaten, heb ik met het IPO afgesproken, dat kinderen in individuele gevallen in geen geval de dupe zullen worden. Dit heb ik nog tijdens het begrotingsdebat meegedeeld.

Desgevraagd heeft het Interprovinciaal Overleg (IPO) mij op 6 december jl. bevestigd dat pleegkinderen in geen geval vanwege financiële redenen hun pleeggezin zullen hoeven te verlaten. Daarnaast meldt het IPO mij dat provincies ook in 2008 bij de WSG pleegzorgplaatsen blijven inkopen.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

mr. A. Rouvoet