Meer ‘combinatiefuncties’ in de sport

Staatssecretaris Bussemaker heeft met betrokken organisaties afspraken gemaakt hoe zij bijdragen aan het realiseren van 2.500 ‘combinatiefuncties’.

Kookles op Brede School D'n Bogerd in Geldermalsen

Dit zijn mensen die in verschillende sectoren (onderwijs, sport, cultuur) werken, maar in dienst zijn van één werkgever. Denk bijvoorbeeld aan een leerkracht bewegingsonderwijs die lesgeeft op de brede school én trainingen verzorgt op de sportvereniging.

Bussemaker en haar collega Dijksma (OCW) ondertekenden gisteren de overeenkomst ‘Impuls brede school’. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, bestuurlijke onderwijsorganisaties, sportkoepel NOC*NSF en de cultuurformatie zetten hun handtekening.

De afspraken moeten ervoor zorgen dat er meer sport- en beweegaanbod is voor leerlingen, zowel op school als bij de sportvereniging. Ook maken ze sportverenigingen sterker en professioneler.

Bovendien geven de combinatiefuncties een impuls aan de versterking en professionalisering van sportverenigingen, die daarmee beter in staat zijn maatschappelijke taken uit te voeren en de samenwerking aan te gaan met het onderwijs, de naschoolse opvang of de wijk.

In augustus maakten Bussemaker en de bewindslieden van OCW al bekend dat ze vanaf 2008 extra geld beschikbaar stellen voor meer samenhang tussen brede scholen, sport en cultuur.