Website over invoering CJG online

Tijdens de startconferentie voor de invoering van de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) is vandaag de website www.invoeringcjg.nl gelanceerd.

De website is een initiatief van het programmaministerie voor Jeugd en Gezin en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en gaat ambtenaren en professionals ondersteunen bij het realiseren van Centra voor Jeugd en gezin.

Op de website www.invoeringcjg.nl staat het laatste nieuws van het ministerie en van de VNG over de invoering van de centra voor jeugd en gezin.
De ‘gereedschapskist’ ondersteunt bij de invoering van één of meer Centra voor Jeugd en Gezin. Met de instrumenten en hulpmiddelen kunnen gemeenten en uitvoerende instanties/professionals hun eigen (beleids-)keuzes maken en de Centra voor Jeugd en Gezin naar eigen inzicht inrichten en vormgeven.

In de rubriek ‘Vraag en antwoord’ staan de basisvragen en antwoorden over de invoering van centra voor jeugd en gezin. De site is een groeiende website; gemeenten en professionals worden opgeroepen ervaringen met elkaar te delen en elkaar te inspireren door informatie naar de redactie van de website te sturen.