Jaarverslag 2007

In het Beleidsverslag 2007 legt Jeugd en Gezin verantwoording af over haar activiteiten in 2007.

Het kabinet hecht veel waarde aan de positie van kinderen, jeugd en gezinnen. Bij de vorming van het huidige kabinet is daarom besloten een programmaminister te benoemen, die de verantwoordelijkheid draagt voor de samenhang in het beleid voor Jeugd en Gezin. Het resultaat hiervan moet zijn dat de inspanningen van het kabinet leiden tot een goede positie van kinderen en van het gezin waarin zij leven.

Hierbij wordt uitgegaan van 5 ontwikkelingsvoorwaarden. Deze gelden voor elk kind, ongeacht zijn of haar culturele achtergrond of fysieke gesteldheid. Kinderen moeten:

  • gezond en veilig opgroeien,

  • hun steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij,

  • hun talenten kunnen ontwikkelen,

  • plezier hebben,

  • goed voorbereid zijn op de toekomst.

Daar waar kinderen in problemen komen, moeten zij de zorg en bescherming krijgen die zij nodig hebben. Voor dit alles heeft het programmaministerie zich in 2007 ingezet. In het Beleidsverslag 2007 wordt daar verantwoording over afgelegd.

De financiële verantwoording over het begrotingsjaar 2007 wordt afgelegd door de bewindslieden van SZW, VWS, OCW en Justitie, omdat Jeugd en Gezin in 2007 geen eigen begroting had. Met ingang van het begrotingsjaar 2008 zal de financiële verantwoording door Jeugd en Gezin gebeuren.