Start inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Schiezone

De aanleg van 50 hectare natuur- en recreatiegebied in de Schiezone maakt onderdeel uit van Project Mainportontwikkeling Rotterdam. Om de plannen voor de Schiezone te kunnen uitvoeren, moeten de huidige bestemmingsplannen worden aangepast. Bestaande functies (woningen, maatschappelijke voorzieningen, bedrijven, et cetera) worden daarbij meegenomen. De formele procedure voor vaststelling van een bestemmingsplan door de gemeenteraad begint het met voor een ieder ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan. Inwoners van Rotterdam en belanghebbenden kunnen op het plan reageren.

Het voorontwerp-bestemmingsplan, een eerste versie van het ontwerp-bestemmingsplan, ligt ter inzage van 23 mei tot en met 3 juli 2008. Voor meer informatie en de bekendmakingsadvertentie, kunt u terecht op: www.kiezenvoorgroen.nl

Inspraakbijeenkomst

Tijdens een inspraakbijeenkomst op 18 juni aanstaande beantwoordt de projectorganisatie graag eventuele vragen en kunt u, desgewenst, mondeling uw inspraakreactie indienen.

Woensdag 18 juni 2008
Deelgemeente Overschie
Raadszaal
Burgemeester Baumannlaan 178
3042 AJ Rotterdam

De bijeenkomst vindt plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. Er is een inloopmarkt, waar deskundigen aanwezig zijn om mogelijke vragen van uw kant te beantwoorden. Er is een notuliste aanwezig om uw eventuele inspraakreactie te noteren. Een plenaire presentatie maakt geen onderdeel uit van het programma.

Wat doet PMR

Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) heeft tot doel de mainport Rotterdam te versterken, maar ook de leefbaarheid van de regio Rijnmond te vergroten. Het project bestaat uit de aanleg van Maasvlakte 2, de bijbehorende verplichte natuurcompensatie: het realiseren van een bodembeschermingsgebied met rustgebieden in de Voordelta en de aanleg van 35 hectare nieuw duingebied. Om de leefbaarheid in de regio te vergroten wordt daarnaast 750 hectare natuur- en recreatiegebied aangelegd en zijn er initiatieven om het Bestaand Rotterdams Gebied te verbeteren. In de Planologische Kernbeslissing PMR heeft het Rijk de ruimtelijke voorwaarden vastgelegd voor de uitvoering van deze deelprojecten. PMR is een samenwerkingsverband van rijks- en regionale overheden en Havenbedrijf Rotterdam N.V. De verantwoordelijkheid voor de aanleg van Maasvlakte 2 ligt bij Havenbedrijf Rotterdam.