BZK ICT Aanbesteding Award 2008 voor OT2006

De BZK ICT Aanbesteding Award 2008 is toegekend aan het project OT 2006 van het ministerie van Economische Zaken. Dit project heeft in de ogen van de jury de beste aanbesteding uitgevoerd. Het project OT2006 (Overheid Telecommunicatie) betreft een drietal omvangrijke Europese interdepartementale aanbestedingstrajecten (clusters) op het gebied van telecommunicatie diensten en –producten.

Op basis van bijdragen van zeer diverse deelnemers en marktpartijen heeft dit geresulteerd in raamovereenkomsten voor een veelheid van centrale- en decentrale overheden. Deze overheden zouden anders als afzonderlijke aanbestedende diensten een eigen verwervingstraject moeten doorlopen.

Bij wijze van uitzondering is ook een eervolle vermelding toegekend aan het project 'Kamer beter in beeld' gezien de verhouding tussen de wel zeer beperkte financiële middelen voor dit project en het behaalde resultaat (ontsluiten van commissievergaderingen via het web en de televisie).

Voor de award waren in totaal drie overheidsinstellingen genomineerd. Naast OT2006 en de Tweede Kamer was dat nog Project Monitoring Rotterdam.

De BZK ICT Aanbesteding Award is de prijs voor de beste Europese aanbesteding door een overheidsinstelling op het gebied van ICT. De ICT Aanbesteding Award stimuleert dat de overheid en bedrijfsleven gezamenlijk werken aan (innovatieve) ICT oplossingen, die breed inzetbaar zijn binnen de overheid.

In de jury zaten:

  • Philippe Raets, pSG Ministerie van BZK (Voorzitter);
  • Siep Eilander, CPO Directeur Inkoop Rijk;
  • Sylvia Roelofs, Algemeen Directeur ICT~Office;
  • Eric de Greef, Bedrijfsjurist bij Getronics Pink Roccade