Minister Van der Hoeven naar OESO Ministerraad

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken zal op woensdag 4 juni deelnemen aan de jaarlijkse Ministersbijeenkomst van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs.

Zij zal daarbij deelnemen aan discussies tussen ministers van de OESO landen en een aantal opkomende economieën over de economische situatie in de wereld op basis van de die dag gepresenteerde OECD Economic Outlook. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn onder meer de zogenoemde kredietcrisis en de stijgende grondstof- en energieprijzen.
Belangrijk agendapunt op de Ministersbijeenkomst is ook de economische aspecten van klimaatverandering. Hierin staat centraal dat klimaatverandering niet alleen een milieu-uitdaging is maar ook enorme economische repercussies heeft. Ook dat vraagt om vergaande internationale afspraken over mogelijke instrumenten en lastenverdeling.

De OESO is een samenwerkingsverband van 30 overwegend relatief welvarende landen met als doel het bespreken, vergelijken en coördineren van sociaal economisch beleid. De OESO is vooral bekend vanwege de door haar geproduceerde landenstudies, waarin aanbevelingen aan lidstaten worden gedaan voor hervormingen van hun sociaal-economisch beleid.


Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800-8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Jan van Diepen, persvoorlichter, telefoon (070) 379 60 73, e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl