Fiscale nieuwsflits 20 juli 2006

Algemeen. Intrekkingsbesluit en vindplaats van kennisgevingen en mededelingen

De staatssecretaris heeft met dit besluit een verdere sanering in het aantal besluiten aangebracht. Een 25-tal besluiten zijn daarbij ingetrokken.

In het besluit van 15 november 2005, nr. CPP2005/2172M is een aanzienlijk aantal besluiten ingetrokken op het terrein van het internationale belastingrecht en internationale premieheffing. In het onderhavige besluit wordt een verdere sanering in het aantal besluiten aangebracht. De te handhaven beleidsregels op een bepaald onderwerp worden zoveel mogelijk samengevoegd. Zo verwacht de staatssecretaris op korte termijn besluiten te publiceren over de systematiek van de voorkoming van dubbele belasting in de belastingverdragen en over de internationale regels van sociale zekerheid.

Onderwerpen op het terrein van het internationale belastingrecht en de internationale premieheffing met een informatief karakter worden in het vervolg op een andere wijze, bijvoorbeeld via kennisgevingen of mededelingen bekend gemaakt. Deze zijn te vinden op de website van het ministerie van Financiën. Ook is een overzicht te vinden van algemene informatie op internationaal fiscaal terrein, zoals een overzicht van de belastingverdragen op www.minfin.nl/nl/onderwerpen,belastingen/belastingen_internationaal

Dit besluit is geplaatst in Staatscourant nr. 137.

Besluit van 10 juli 2006, CPP2006/768M, AWR 4 en 13, IB 1964 5 en 55, Div Bel 1, Zfw 1, Waz 1