Van Bijsterveldt bezoekt Twentse leerlingbouwplaats

Staatssecretaris Van Bijsterveldt opent de 40e leerlingbouwplaats van bouwonderneming Ter Steege Bouw uit Rijssen.

Op donderdag 12 juni heeft zij een bezoek afgelegd aan het bouwproject “De Bleekerij” in het Twentse Boekelo. Ter Steege Bouw heeft al 35 jaar ervaring met de begeleiding van leerlingen uit het beroepsonderwijs die werkzaam willen zijn in de bouwsector.

Regionale samenwerking tussen bedrijven en MBO-instellingen is essentieel voor een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Het bouwproject "De Bleekerij" is volgens de staatssecretaris daar een goed van. Steeds meer bouwbedrijven starten een leerlingbouwplaats om de leerling van de toekomst in huis te kunnen halen. “Want investeren in het opleiden van mensen is investeren in kwaliteit”, zo stelt Van Bijsterveldt.

Een leerlingbouwplaats is een volwaardig bouwproject waarop leerlingen in de bouw hun werk verrichten onder leiding van goed opgeleide leermeesters. De leerlingen kunnen in de praktijk ervaring opdoen met het werk waarvoor ze worden opgeleid. De aannemers kunnen hier hun toekomstig personeel opleiden en daarmee een mogelijk dreigend tekort aan vakmensen afremmen.