Heemskerk reikt Technopartner Award uit

Staatssecretaris Heemskerk reikte 2 juli 2008 de Technopartner Award uit in Wassenaar. De prijs ging naar Leak Control Benelux en Pita Bakkerij Cairo, het meest succesvolle duo van technostarter en zijn eerste klant (launching customer).

De technostarter (Leak Control) en zijn eerste klant (Pita bakkerij), ontvingen samen een cheque van 25.000 euro omdat zij het lef hadden om samen te werken aan iets nieuws. Leak Control bedacht de de lektestmachine, waarmee de Pita bakkerij makkelijk kan controleren of alle broodjes vers de bakkerij verlaten.
Dat heeft de technostarter een omzetstijging opgeleverd en een mooie start op de markt, de launching customer bespaart kosten en heeft een beter product.
Heemskerk: 'Een startende ondernemer heeft altijd één eerste klant nodig, de launching customer. De klant die gelooft in het bedrijf en die op het juiste moment de vinding wil ondersteunen door de eerste klant te zijn. Daar is moed voor nodig.'

Technopartner

Er zijn nu 320 technostarters in Nederland. Dat zijn ondernemers die nieuwe technologiëen naar de markt brengen. Jaarlijks maken meer dan honderd starters gebruik van Technopartner. Via dit programma streven EZ en het ministerie van OCW naar een beter klimaat voor technostarters. Het doel is een verdubbeling van de door technostarters gerealiseerde omzet van 1,33 miljard euro in 2003 naar 2,65 miljard euro in 2010.