Benoeming secretaris-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om mevrouw ing. R.M. (Roos) van Erp-Bruinsma voor te dragen voor benoeming tot secretaris-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De benoeming gaat in per 1 oktober 2008.

Mevrouw Van Erp-Bruinsma (48) is sinds 2005 algemeen directeur en bestuurder van GVU NV en sinds 2008 tevens directeur Connexxion Cluster Utrecht. Zij is lid van het managementteam Connexxion Openbaar Vervoer NV. Eerder was zij onder meer directeur Marketing en Salessupport bij KPMG (2001-2004) en adjunct-directeur Exhibitions & Media bij de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs. Zij startte haar loopbaan bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Mevrouw Van Erp-Bruinsma studeerde Economische Bedrijfskunde aan de HTS in Groningen en Bouwkunde aan de HTS in Leeuwarden. Zij volgt drs J.W. (Jan Willem) Holtslag op die op 1 maart 2008 is benoemd als adviserend lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

De benoeming van mevrouw Van Erp-Bruinsma is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.