Rollen tegen armoede

Minister Rouvoet onderbrak vandaag de ministerraad om het startschot te geven voor een 300 kilometer lange sponsorrit. Christiaan Mensinga gaat met zijn rolstoel van Den Haag naar Enschede om geld in te zamelen voor de wezen en weduwen in Kosovo.

Al vele jaren ‘rolt’ Christiaan door Nederland voor het goede doel. Hij heeft hiermee intussen ruim 25.000 euro opgehaald om de armoede bij de oorlogslachtoffers te helpen bestrijden. ‘En dat is niet voor niks geweest, want door het sponsorgeld hebben gezinnen stromend water gekregen, zijn er badkamers en keukens aangelegd en worden mensen maandelijks gesteund met voedsel’, aldus Christiaan.

‘Nu al geslaagd’

Rouvoet noemde zijn actie nú al geslaagd. Hij bewonderde Christiaan vooral omdat hij de tocht solo gaat doen. Omdat hij op fietspaden rijdt, kan er geen auto in de buurt blijven. En wat te doen als het gaat regenen? ‘Dan klem in een paraplu tussen mijn knieën en rijd ik wat rustiger.’

Van west naar oost

Vanaf het Binnenhof rolde Christiaan rechtstreeks naar de start van de Midden-Nederland fietsroute, die loopt van station Den Haag CS naar Enschede. Daar hoopt hij over 10 dagen aan te komen. Onderweg slaapt hij bij gastgezinnen. Zijn belevenissen zijn dagelijks te volgen via een speciale website .