Nadere informatie over de verdeling, junicirculaire 2008

De tabellen in de "nadere informatie over de junicirculaire" tonen de wijzigingen uitgesplitst naar de afzonderlijke mutaties waaruit deze zijn opgebouwd. Het gaat om de wijzigingen ten opzichte van de voorafgaande circulaires. In de tabellen staan de bedragen per eenheid in basis en de paragraaf in de circulaire waar de achtergronden kunnen worden nageslagen.

De circulaire geeft de informatie over de verdeling van taakmutaties op geïntegreerde wijze in de vorm van wijzigingen per uitgavencluster. Deze werkwijze vloeit voort uit de systematiek van het verdeelstelsel: de kostenoriëntatie is bepaald op het niveau van de uitgavencluster. De uitgavenclusters vormen het aggregatieniveau waarop de fondsbeheerders aanspreekbaar zijn als het gaat om compensatie van structureel bepaalde verschillen in kostenstructuren. Daarom is de informatie over toevoegingen en uitlichtingen in de circulaire eveneens beperkt tot de clusters.

De fondsbeheerders benadrukken dat het gaat om interne, technische informatie. De informatie dient alleen om de mutaties in het verdeelstelsel te verwerken. De bruikbaarheid van deze details voor kostencalculaties op maatregelniveau is beperkt. Zoals uiteengezet, vindt de beoordeling van de kosten immers plaats op clusterniveau. De beheerders kunnen daarom niet aangesproken worden op de verdeeleffecten van deze afzonderlijke maatregelen.