Domeinen tekent intentieovereenkomst CBS-locatie

De Rijksgebouwendienst, gemeente Voorburg-Leidschendam en Domeinen West hebben een intentieovereenkomst rond herontwikkeling van de CBS-locatie in Leidschendam-Voorburg ondertekend.

Het CBS heeft aangegeven in het voorjaar van 2008 te gaan verhuizen. Samen met de Rijksgebouwendienst en de gemeente Leidschendam- Voorburg, is Domeinen eind 2005 een herontwikkelingsproces voor de CBS-locatie gestart. Door nauw samen te werken willen Rijk en gemeente leegstand voorkomen en streven naar een optimale invulling en herontwikkeling van de locatie. Hierbij worden diverse opties onderzocht (onder andere herontwikkeling, hergebruik, sloop/nieuwbouw).

Wethouder Marcel Houtzager, hoofd Vastgoedmanagement RGD Haaglanden Marianne Vermijs en regionaal directeur Domeinen West, André Koet onderstreepten het belang van nauwe samenwerking door de verschillende overheidspartijen. De ondertekening van de intentieovereenkomst vormt het sluitstuk van een fase waarin randvoorwaarden zijn geformuleerd en marktonderzoek is gedaan. En markeert het begin van de haalbaarheidsfase waarin de gemeente gaat kijken naar de ambities voor dit terrein, de Rijksgebouwendienst onderzoekt of herontwikkeling mogelijk is en Domeinen het verkoopproces zal inrichten.

Rijk en gemeente streven ernaar uiterlijk medio 2007 de haalbaarheidsfase af te ronden.