Samenwerkingsovereenkomst Domeinen en Dienst Landelijk Gebied

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst verankeren de Dienst Landelijk Gebied (DLG) en Domeinen de ingezette intensieve samenwerking. Directeuren Henk Mulder van DLG en Willem Groothuis van Domeinen ondertekenden de overeenkomst 7 november op Park Sorghvliet.

Medio september 2006 heeft het Kabinet besloten dat de fusie tussen DLG en Domeinen op dit moment niet wordt voortgezet. Het belangrijkste voordeel van de fusie (het efficiënter ruilen van gronden tussen DLG/BBL en Domeinen) wordt in de praktijk al gerealiseerd door een nauwe samenwerking. Deze is nu formeel verankerd.

In de voorbereiding van een potentiële fusie is ervaring opgedaan in 16 samenwerkingsprojecten. Uit deze projecten is een aantal regio-overstijgende onderwerpen geselecteerd. In deze projecten verloopt de samenwerking tussen de beide diensten al succesvol of wordt perspectiefvol geacht. Zo zijn Kennisuitwisseling, GIS, Huisvesting en het Project Ontwikkeling Militaire Terreinen als speerpunt geselecteerd.

De komende periode onderzoeken DLG en Domeinen de mogelijke meerwaarde en implementatie van samenwerking op het gebied van grondruil/verkoop, beheer, verkoop overtollige gronden en gebouwen en aankoop gronden.

De samenwerkingsovereenkomst bestrijkt de periode vanaf ondertekening tot en met 2010.