Dion Kotteman Algemeen directeur Rijksauditdienst

Het ministerie van Financiën heeft Dion Kotteman benoemd tot Algemeen directeur van de Rijksauditdienst. Kotteman (51), nu programmadirecteur bij ING, begint zijn nieuwe functie op 1 oktober.

De Rijksauditdienst (RAD), waaraan Kotteman leiding gaat geven, is een nieuwe organisatie binnen de rijksdienst, waarin de auditdiensten van de ministeries BZK, VROM, VWS en Financiën met ingang van 1 oktober 2008 samengaan. Ook de huidige directie Coördinatie Auditbeleid Departementen (CAD), de EDP Audit Pool en de Samen­wer­kende Auditdiensten Noord-Nederland (SANN) worden hierin ondergebracht.

Na zijn studies aan Nyenrode Business Universiteit en Wharton School of Management (Pennsylvania, VS) heeft Dion Kotteman ruime management ervaring opgedaan in zowel de financiële sector als de not-for-profit sector. Bij ING is hij thans als programmadirecteur verantwoordelijk voor grotere programma’s op het gebied van veiligheid. Eerder werkte hij in verschillende functies bij de Rabobank, Staal Bankiers, ABN AMRO en het ministerie van Justitie.

Als commissaris van politie (1991-1993) was Kotteman verantwoordelijk voor intergouvernementele projecten als het Schengen Informatie Systeem en het Europol Informatie Systeem. Hij was oprichter van Stichting Veiligheidszorg, een landelijke stichting voor publiek private samenwerking in de veiligheidszorg, werkte voor Interpol en was lid van de directie van de CRI, de Centrale Recherche Informatiedienst.

In het voorjaar heeft hij samen met Jeroen Gietema het boek: “De Projectsaboteur” gepubliceerd. Daarin wordt aandacht besteed aan de interne tegenwerking waar tal van grote (overheids)projecten mee te kampen hebben.