Zilver voor Deborah Gravenstijn

Eerste luitenant bij de Koninklijke Luchtmacht Judoka Deborah Gravenstijn heeft zilver behaald op de Olympische Spelen in de klasse tot 57 kg. Het goud was voor de Italiaanse Giulia Quintavalle die de partij vanaf het begin domineerde. Het zilver van Gravenstijn betekent de derde medaille voor Nederland.

"In de finale lukte het niet meer, ik was op" aldus een dolblije Gravenstijn. Op de vraag of ze in Londen voor goud gaat reageerde ze lachend en maakte duidelijk dat dit toch echt het laatste Olympische feest is voor haar.

Deborah kwalificeerde zich begin april tijdens het EK judo in Lissabon op de valreep na veel fysiek en persoonlijk leed, waarin ze onder andere van een dubbele nekhernia en knieblessure moest herstellen. Ze wilde nog een keer kunnen vlammen op de Olympische Spelen in Beijing.

De Defensie Topsport Selectie bestaat totaal uit achttien sporters die hun topsport combineren met een maatschappelijke carrière bij Defensie. Deze sporters laten zien dat Defensie en topsport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Want Defensie = Topsport!