Inburgeraars overhandigen dvd-serie aan minister Vogelaar

Minister Vogelaar heeft uit handen van twee inburgeraars de dvd Groeten uit Nederland ontvangen. Dit is een serie korte films die voor en door inburgeraars is gemaakt in het kader van de campagne Verleden van Nederland.

In acht steden gingen inburgeraars op zoek naar een verhaal uit de nationale geschiedenis en deden daar verslag van. De beeldverslagen zijn bewerkt tot acht korte films met elk een eigen thema.

Inburgeraars uit het hele land waren naar het ministerie van VROM gekomen om de overhandiging bij te wonen. Met minister Vogelaar keken ze naar de eerste aflevering uit de serie waarin naar onderwerpen als democratie en de grondwet is gekeken.

De bewindsvrouw reageerde enthousiast op het initiatief en benadrukte het belang van onze grondwet. 'Als je hier wilt komen wonen, moet je bereid zijn onze grondwet, onze regels over democratie, te accepteren en je daaraan houden.'

De serie wordt verspreid onder alle aanbieders van inburgeringscursussen, middelbare scholen en bibliotheken. Een aantal regionale omroepen zendt de serie dit najaar uit.